Kas ajaveebid diskrediteerivad massimeediat?

     Eeldatavasti on iga aktiivne Interneti-kasutaja vähemalt korra elus tõsiselt suhtunud võrgus olevate juhuslike inimeste kommentaaridesse. Ja see pole üllatav: nüüd üritab üha rohkem meediat kaasata tavakodanikke nendega koostöösse, et saavutada sõnavabaduse ja demokraatia tugevdamist ühiskonnas. Kui selline kontaktpunkt on tõesti olemas ja toimib hästi, saavad sellest kasu mõlemad pooled: professionaalsed ajakirjanikud - teave, mida nad mõnikord ise ei suuda leida; ja tavakodanikud - võimalust silma paista, olla ära kuulatud, ühiskonnale kasulik.
    Mündil on aga ka teine ​​külg: kuna ajaveebidel pole piiranguid ja igaüks võib kirjutada mida iganes, on oht levitada valeteavet, mis omakorda võib viia väga kurbade tagajärgedeni. Või teine ​​stsenaarium: kas see uus suundumus tõrjub meediat välja? Usun, et sellele küsimusele ei saa täpselt vastata, sest õnneks või kahjuks on ametlikud allikad endiselt nõutumad kui mitteametlikud. Teisest küljest, teeb meedia nüüd palju, et oma lugejatega rohkem suhelda, võimaldades neil oma uudiseid avaldamiseks esitada jne. Seega tekib nende vahel kindel tasakaal, kui mõlemad pooled rahuldavad üksteise huve.
    Kokkuvõtteks tahan öelda, et ei saa väita, et blogid avaldasid ainult negatiivset mõju meediale. tegelikkuses on ka selline koostöö kasulik, ainult üks peab arvestama meedia ja lugejate vastastikuse suhtlemise mahuga, ehk teisisõnu peab nende vahel olema selged piirid.

Comments